Yerelden Globale Logo
Masaüstü Reklam
Çiğdem Yorgancıoğlu  Ile 8. Sabancı vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesinin Satır Araları Kısacası Yeşilsiz!

Çiğdem Yorgancıoğlu  ile 8. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesinin Satır Araları: “kısacası” Yeşilsiz!

Türkiye’de ve dünyada gerek eğitim ve akademi dünyasına yönelik eğitimlerinde ve konferanslarında  ve  görsel sahne sanatsal çalışmalarında Dünya Barışı, Çatışma Çözümü, Bilişsel ve Davranışsal Farkındalığı yüksek İletişim, Sürdürülebilirlik ve İnsan Hatası Önleme, Değerlere Dayalı Sürdürülebilir Yaşamlar, gibi  konuları işlemektedir.

Çiğdem Yorgancıoğlu. Yorgancıoğlu’nun sinema  İzleyici konumundaki dünyasından, Sinema dünyasının yapım üretim tanıtım ve kritikleri yolculuğuna geçişinin hikaysei ise şöyle.  80 lerin sonunda Boğaziçi Üniversitesi ‘nde okuduğu yılların yaz dönemi Yönetmen Yusuf Kurçenli ve bağlı olduğu film şirketi ile ve 1990 ‘da Tarık Akan’ın başrolde yer aldığı film Blackout Nights Karartma Gecelerinin Dünya Film festivallerine gönderilmesiyle ilgili tüm koordinasyon ve yazışmalarla başladı. Venice Film Festival, Valladolid Film Festival, Spain gibi pek çok ödüllü film  organizasyonu ile  yurtdışı istişareler yazışmalar filmlerin gönderiminin koordinasyonu aşamalarında yer aldı. İlk başta izlediği kült Rus Filmleri ve İtalyan Festival Filmleri ile başladı film kritikleri. eleştirmeye başama adımları. Daha sonra , sinemaya dair eleştirel okumaları. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı -TÜRSAK’ ta eğitimlerini ilk başta 1996’da  Türkiye’nin sinema eleştirmeni duayeni Attila Dorsay’dan aldı. Sinema Öğretmenleri arasında Hüseyin Kuzu (Senaryo Eğitimi) Uğur İçbak (Görüntü Yönetmenliği-Işık Bilgisi)  gibi kıymetli isimler de  vardı.. Sertifikasının altındaki imza  sanatçı ve ö dönem TÜRSAK Yön. Kur başkanı olan Müjde Ari idi.

Yorgancioglu Gezdiği 107 ülkede çeşitli film festivallerinde ve gösterim izlemelerinde yerel  ve ulusal basında sıradışı detaylar içeren “acaba” kritikleri ile yer yer aldı  Almadovar’ın Filmlerine dair film okumaları haftalarca farklı çalışmalarda yer aldı. Ulyse’in bakışı filmi için anlatımları oluşturması yaklaşık 4 ayını aldı.

Sinema Filmi Satır Araları Eleştirmeni Çiğdem Yorgancıoğlu Ile 8.sabancı vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesi Yeşil İzlenimleri (3)

Şu anda Ekonomist eğitmen dünya gezgini sanatçı Cigdem Yorgancioglu Eğitimlerinde ve Kişisel gelişim atölyelerinde film okumaları ile öğrenme konusunda kendi özgün eğitim yaklaşımları çerçevesinde Çiğdem Yorgancıoğlu  MIM CHI 360  ve Chi Lange Challenge CLC 360 Eğitim farklı çalışmalar yapmaktadır .Sanatçının Artshop Yayıncılık tarafından Türkçe İngilizce dilindeki son siirsel dildeki Eğitim materyali olan kitabu Sürdürülebilirlik Su kıtlığı gibi konulara da dikkat çekmektedir. Ve Çiğdem yorgancıoğlu bu son kitabının önsöz uvertür bölümünde sözlere yer vermiştir.

Sinema Filmi Satır Araları Eleştirmeni Çiğdem Yorgancıoğlu Ile 8.sabancı vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesi Yeşil İzlenimleri (2)

“UVERTÜRBeşeri bilimler ve sosyal bilimler, Modern İnsanın durumunu her geçen gün farklı şekillerde açıklamaya çalışıyor.Yeni nesil ise her daim kendi teknolojik inovasyonu, yeniliği, hakimiyetini, yönetişimi ve sosyo ekonomisini bugüne getirerek Modern  Çağın, Modern insanını  yenidenn inşa ediyor ve ibir yandan inşa ederken bir yandan da kendisi bozuyor, yıkıyor. Modern çağda insanlık, hem kendi hem de tarihin yükünü sırtlamış halde. Dünyamız ve içindekiler  düzen ve kaos arasındaki ahengi bozan   öylesine bir döngüye kapılmış ki, anlam arayışları içinde anlam yitimine kimi zaman kelimeler izaha yetmiyor. Belki şiirdir diyorum kalbe ve zihne açılan kapı. Belki şiirimsi esintilerdir diyorum itirazıma ses verecek gönüllere giden yolun adı.”

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesi

İlham veren hikayelerin toplumla paylaşılmasıylamümkün olacağı anlayışıyla çok sayıda faaliyeti destekleyen Sabancı Vakfı, Kısa Film Yarışması’nı 8 yıldır düzenlenmekte Yarışma ile sinemanın yaratıcı bakış açısından, etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmayı hedefleyen vakıf, bu kapsamda her yıl toplumda farkındalık ve ortak bir bilinç uyandıracak bir tema belirliyor. Önceki senelerde “Mülteci Kadınlar”, “Çocuk İşçiler”,“Ayrımcılık”, “Dijital Yalnızlık”, “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar”, “YeniDünyada Yeni Meslekler”, ‘’Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar’’temalarıyla tertiplenen  yarışmanın bu sene merkezinde  “Su Krizi” vardı “Kısacası Susuzluk Çekiyoruz” sloganı ile Sabancı Center’da Yarışma Ödüllerinin verildiği bir gece gerçekleşti.

Kısacası Susuzluk Çekiyoruz” sloganıyla Sabancı Vakfı tarafından “Su Krizi” temasıyla tertiplenen . Kısa Film Yarışması Türkiye’nin 23 şehrinden 163 kısa film arasındaki finalistler arasındayken (Finale kalan eserler arasında, Mehmet Gürü Avcu’nun “Antroposen”, Eren Halıcı’nın “Bir Gün Daha”, Ersin Coşkunkanlıgil İn “Bir Varmış Bir Yokmuş”, Umut Kırcalı’nın “CRP”, Güllü Duman Yegen ve Mehmet Gültekin’in “Düş”, Can Yeşiloğlu nun “Düşlerdeki Hayat”, Evrim İnci’nin “Mimas”, Mert İnan’ın “Son Fide”, Cihan Yıldırım’ın “Sona Doğru”, Sinan Kaldan’ın “Vahşi”, Gülşah Erdur Un “Yapboz” ve Ömer Faruk İlhan’ın “Yevmiye” yapımları ) idi. Birinciliğe layık görülen Can Yeşiloğlu  İzmir’de doğdu. Sürrealist Eylem Türkiye, Periferi Kolektif gibi sanat merkezli oluşumların kurucu üyeliğini yaptı. Resim, illüstrasyon, animasyon ve disiplinlerarası üretimleriyle pek çok sergi ve organizasyona katıldı. İki kişisel sergi açtı. 2020 yılında ilk kısa animasyon filmi Hayır! ile 5. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görüldü ve birçok gösterime katıldı.

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (7)

Ödül töreninde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, yarışmanın amacının toplumsal meselelere  dikkat çekmenin yanısıra  genç sanatçılara destek olmak olduğunu belirtti.

Ödül Alan Filmler ve Yönetmenlerine baktığımızda Birincilik Ödülü’nün “Düşlerdeki Hayat” ile Resim, illüstrasyon, animasyon ve disiplinlerarası üretimleriyle pek çok sergi ve organizasyona katılmış olan Can Yeşiloğlu’na, verildiğini izledik. İkincilik Ödülünün “Sona Doğru” ile  Cihan Yıldırım’a Üçüncülük Ödülü’nün  “Antroposen” ile Mehmet Gürü Avcu’ya Mansiyon Ödülünün “Vahşi” ile– Sinan Kaldan’a Sosyal Etki Ödülünün ise : “Sona Doğru” ile Cihan Yıldırım’a Avrupa Film Akademisi (EFA) Başkanı, yapımcı ve yazar Mike Downey tarafından ,  verilmesinin ardından  etkinlik aile fotoğrafının da çekimi ardından fuayedeki kokteyl ile sonlandı. Kokteyl sırasında sanatçılarla etkileşimlerden izler kaldı geriye.

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (4)

Sergi’nin davetlilerinden biri de dünya gezgini sıradışı bir film okuyucusu eğitmen sanatçı Çiğdem Yorgancıoğlu idi. Yaptığı sözlü açıklamalarda etkinliğe neden iyi ki  katılmışım demesini şöyle açıklıyor. Atık suların yeniden kullanıma sokulmadıkça, tarımda ilkel sulamanin yerini yüksek teknoloji kullanılmadığı sürece, kırmızı et tüketimi azalmaz ve su israf edilmeye devam ederse Pentagon’un bir raporunda 2033’senesi 3 milyar insanın su sıkıntısı yaşayacağına işaret etmekte . Aynı rapor küresel istikrar ve güvenliğin temellerini sarsacak olan bazı çatışmaların ana sebebinin susuzluk olacağına ilişkin tahminlere de yer vermis. .BM  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6, “herkes için temiz su ve sanitasyon” ile ilgilidir. Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden biri  olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6, “herkes için temiz su ve sanitasyon” ile ilgilidir. Eğitim ve konferanslarda sıkça  vurgu yaptığımız referans noktalarından biri. Temanın seçimi ile ilgili sadece şunları söylesek yeter .Çeşitli veriler doğrultusunda Dünyada  2 milyar civarında  insan temiz içme suyu kaynaklarına erişemiyor. Her sene  1,4 milyon kişi ise güvenli olmayan içme suyu ve sanitasyon eksikliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünya Su Stresi Haritası’na (WRI) göre 2040 senesi Türkiye’nin , su kıtlığından en fazla etkilenecek ülkelerden biri haline geleceğini işaret ediyor Etkinliğin ardından çeşitli haber ajanslarına verdiği açıklamalarda Çiğdem Yorgancıoğlu şu sözlere yer verdi.  Her ne kadar hayata gözlerini kapamış ve bu dünyadan dar-ı bekaya göçmüş de olsa  (Ruhu şad olsun) Hacı Ömer Sabancı “Butopraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanları ile paylaşmak”ilkesinin uzantıları ile yaşıyor ve yaşatılmakta. u ilkeyi    kuruluş felsefesi olarak benimseyen Sabancı Vakfı, 40 yılı aşkın süredir insan sevgisiyle ve topluma daha fazla yarar sağlama hedefiyle faaliyetlerini kararlı bir şekilde sürdürmekte. Bütün Bireylerin haklardan eşit istifadesine imkan tanıyan  bir toplum için çalışan Vakıf, eğitime,kültürel,sanatsal ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma yolunda hedefine doğru attığı adımlardan biri idi Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla ve toplumsal soruna sinema yoluyla farkındalık kazandırmak ve dönüştürücü etkisinden faydalanmak  gayesiyle bu sene  sekizinci nin tertiplediği bu katıldığım için iyi ki dediğim  Kısa Film Yarışması.  Avrupa Film Akademisi (EFA) Başkanı, yapımcı ve yazar Mike Downey ‘de burada n e güzel. Bu yarışmanın  kazananları salondaki izleyicilere farkındalıklarınıarttırmanın yanısıra  duyarlı ve duygusal anlar da yaşattı. 

Birincilik ödülü “Düşlerdeki Hayat” filmiyle yönetmen CanYeşiloğlu’nun filmi ise terim yerinde ise zülfiyare dokundu . Jüriyi de tebrik ederim hepsi birbirinden özgün, güzel,değerli eserler arasında  anlamlı bir güzel sıralaması yakaladığı için. Filmin içine almıştı bir su damlası bir gözyaşı bütün olmuştu. başkahraman göçmen kuşun gözyaşı gibi.  Anlatılmak istenen hikaye ile yönetmen arasında tutarsız bir duygu ve samimiyet boşluğu olmaması benim için en sevindirici  unsurlardan biri idi. Sadece  Kısa film alanında değil Türk Animasyonunda değerlere dayalı özgün ve özgür, naif ve bir o kadar çarpıcı ve keskin  sinema anlatım dilinde yeni,parlak  ve umut verici bir soluk. Hareket yakalama teknolojisi, real-time animasyon; (AR) artırılmış gerçeklik , VR sanal gerçeklik ve birbirleriyle entegrasyonları Holografik animasyon ve üç boyutlu görüntüleme;   sürekli gelişen teknolojiyle başbaşa aslında animasyon dünyası, yeni nesil animasyon trendleri, interaktif animasyonlar, izleyici ile  etkileşimli animasyon teknolojileri  hepsi giderek katlanarak büyüyor gelişiyor dönüşüyor. Eminim daha pek çok projede  önemli katkılar ve başarılar yakalayacaktır.  Kısaca sususuz kısaca su yoksa hayat yok kısaca yeşilsiz!. 

Kendimiz ve gelecek nesiller için daha güzel   bir dünya yaratma konusunda üzerimize düşeni yapma konusunda kolektif bir sorumluluğu paylaşmaya hazırsak düşlerdeki hayat bize yakın. Tabiatı ve canlılığı i korumak, sosyal sorumluluk sahibi olmak , bu sorunlara nasıl yol açtığımızla da doğrudan yüzleşmemizi gerektiriyor bu yolda her bir film son derece güzel ve farkındalık arttırıcı. 

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (18)

Sinema Eleştirmeni Çiğdem YORGANCIOĞLU SABANCI  KISA FİLMİ ‘nde yarışma birincisinin eserine dair tek  cümle özetini şöyle yorumluyor. 

Yeşiloğlu’ndan yeşilini yaprağını dökmeyen harika bir içerik bu film.

Çiğdem Yorgancıoğlu’nun, Can  Yeşiloğlu Nun  birincilik ödülüne layık görülen “DÜŞLERDEKİ HAYAT” filmle ilgili değerlendirmelerinden bazıl açıklamalarından kesitler ise şöyle oldu. 

EĞİTİM DÖKÜMANI GİBİ-YEŞİLOĞLU’NDAN YEŞİL YAPRAĞINI DÖKMEYEN BİR EVERGREEN CONTENT BU FİLM 

Benim açımdan bakıldığında 3 dakika 58 saniyede  insanın zihnine, yüreğine farkındalığına vicdanına tam bir nokta atışı. Son kitabımla birlikte  sürdürülebilirliği işlediğim kendi hazırladığım ve naklettiğim  sürdürülebilirlik farkındalık konulu  eğitimlerde,film okuma günlerinde, sanatçı izni de  olursa.Hatta sonrasında kanunun da izin verdiği ölçüde ,yine sanatçı rızası ile  kısa filmi telif haklarına zarar vermeksizin,kendi içeriğimi ve anlatımlı  katarak  göstermek ve üzerine konuşmak, farklı ilhamların oluşmasına aracılık  etmek  isterim. Benim için sadece başarılı bir kısa film değil aynı zamanda bir “evergreen content bu film. Diiyorum  ya Yeşiloğlu’ndan yeşilini yaprağını dökmeyen içerik diye. İşte anlamı bu. Animasyonlar da dahil olmak üzere ,gelecekteki  gerçekliğe dair distopik filmlerde ekseriya sarkastik ve alaycı sinema dili kullanılırken Can Yeşiloğlu bu olguyu bambaşka bir yerden okumuş bu da onu oldukça özgün kılıyor. Filmde de  görüldüğü gibi ” su yoksa hayat yok” Film su gibi akıp geçiyor içimizden içimize işliyor. 

ODAKTAN KOPMAYAN YALIN NAİF VE KESKİN  BİR  DÜŞSEL ANLATIM DİLİNİN BERRAKLIĞI 

Distopik filmlerin çoğunda rastlanan, sürekli göz altında tutulan  sistemin hegemonik yapısına atıf yapan, tekelci kapitalizm, despot yönetim otokratik totaliter yönetim çağrışımı yapan  kafayı ana tema dan çıkaracak bulandıracak, YA DA İDEOLOJİ DAYATMASI yaparak meseleyi dallandırıp budaklandıracak gereksiz hiçbir öge ve görüntü  ve abartılı kamera hareketleri yok. Bununla beraber gözetim toplumu çağrışımı veren, az da olsa 1984’ün Big Brother İs Watching You çağrışımlarını hatırlatan  bir göz kamera daha filmin ilk sekansında izleyiciye göz kırpıyor. Belki o göz filmin son sekansındaki düşsel sahnede göz kırpan geçiş. 

Sabancı Center ‘da etkinlik esasında ödül töreni sonrası Yeşiloğlu ile ilk görüşüp tebrik sonrası filme dair ve filmin çeşitli aşamalarında sanatçıların iş birlikteliğine ve edindikleri farkındalıklara dair bir çok soru istedim ama bir yandan da zaferinin tadını çıkarırken kendi payımı büyütmek istemedim. Çalışmalarına dair kendisi ile diyalog halinde kalmaya devamında başka sorularımın yanıtlarını da ilerleyen günlerde paylaşacağım sizlerle. 

KURAKLIK VE ÇÖL

“Su yoksa hayat yok” sloganıyla açılıyor film. İlk anda kendi görsel imgeleminde ikonik çağrışımla. Bir çift ikili yıldızın yörüngesinde dönen ve ikili gün batımının yaşandığı, insan yerleşimcilerin yanısıra çeşitli başka  yaşam formlarının yaşadığı bej rengi tonlarının hakim olduğu StarWars’un uçsuz bucaksız  ıssız Tatooine adlı  kurgusal çöl gezegeninde kendimi C-3PO ve R2-D2 adlı iki  robota bu filmi izlemeye davet ediyormuşum  gibi hissettim. Üçlünün 1977 yapımı New Hope filmindeki A NEW HOPE Clip – “Droids in Tatooine” (1977) videosunun bir bölümü

Bu arada  Star Wars Sezon 1, 2 ve 3’te Obi-Wan Kenobi’yi kim konuşuyordu diye de kar suyu kaçırayım kulaklarınıza. Hani Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı yarışmayı sunan Yekta Kopan’a teşekkürlerle başlamıştı ya  programdaki kendi bölümünün ilk dakikalarına. işte O  isim idi Star Wars karakterine ses veren. Obi-Wan Kenobi’yseslendiren. Kopan’ın ilk kez değildi bu geleneksel Sabancı Film Festivalindeki katkısı. 

Cacotopia -Distopya

Bir kaç canlı da olmasa Sanki şalteri kapatılmış insansız bir kasaba  filmin açılış sekansındaki arabalarda robotlar mı var ? Televizyon , Açılış sekansı,i roller coaster enerjiyi hangi enerji kaynağından alıyor acaba dedim önce. Bu arada İnsansızlık belli bir göç olduğu fikrini hakim kılarken  kasabanın yakınında canlılık su kıtlığına ragmen bir şekilde devam ettiği için yaşanan ve insanları göçe sürükleyen felaketin  Nükleer bir felaket olmadığı çağrıştırıyor. Bir iklim göçü kuvvetle muhtemel ana tema ile de örtüşen  bağlamsallığı var.film ilerledikçe resi bütünleniyor

SON DAKİKA HABER – BREAKING NEWS SU ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI 

Bir sonraki planda Açık TV’ ye yan dönmüş pencereden dışarıyı izleyen  ve bir kaç kez mırıldama sesi duyulan kedinin önünden geçerken bulunduğu mekandaki yayını açık TV distopik “Son Dakika haber” görüntülerde “Su Çalan hırsız yakalandı” şeklindeki anlatım dili seçimini imgesini çok çarpıcı buldum. Bu meyanda  o sekansta sağ üst köşede,  bir sonraki planda  ekranda gözükecek açık ağzında bir damla su olmayarak görüntüye gelecek balık heykeli var.  Bu ekranda ana haberlerde görünen görüntünün çağrışımı ile, katastrofik distopik görüntüleri konu edinen filmleri ekonomik  çıkar ve gişe rekorları için topluma sunmanın garabet vaziyetine de eleştirel vurgu olma ihtimalini son derece anlamlı ,ucu açık ve tam olarak kara mizaha dönmemiş kritik bir yaklaşım olarak algıladım. Acaba öyle miydi ?  Düşsel masalımsı son sekansta aynı balık ekranın sol bölümüne yerleşmiş özel bir anlamı var mı bilmiyorum  sağda merkezde ve sol alt köşede olmasının  belki bir özel anlamı olabilir. Acaba kritik  seçkileri bu kesitler. 

KASABA NEDEN ISSIZ KIYAMET MI KOPMUŞ  GELİYOR AKLA İLK  OYSA SU KITLIĞI VE İKLİM GÖÇÜ 

İnsansızlık belli bir göç olduğu fikrini hakim kılarken  kasabanın yakınında canlılık su kıtlığına ragmen bir şekilde devam ettiği için yaşanan ve insanları göçe sürükleyen felaketin Nükleer bir felaket ya da bir asteroidin çarpması  olmadığını  çağrıştırıyor. Tam bir kıyamet sonrası diyemiyoruz fakat bundan emin de olamayız tarihsel olarak gerilere gittiğimizde farklı canlı türlerinin neslinin tükenirse  yaşam belirtilerinin daima var olduğunu dair kanıtlarla aldık eğitimlerimizi, böyle şekillendirdik tarihsel ve bilimsel okumalarımızı. Kuraklık yüzünden bir göç teması hakim hale geliyor. Kısaca bir iklim göçü. 

Bu filmleri izlerken edilgen bir izleyici gibi yerinde duramıyor insan kıpırdanıyor büyük resmi görüp üzerine düşününce daha da ,rahatsız hissediyor insan. Sorular sormak istedim ilk önce sanatçıya, sanatçılara…

Örneğin ödüllü “Obruk” filmine bakınca mısırın ne kadar su tüketimi üzerine düşündünüz mü, gibi sorular  su tüketimin arttığı ya da vahşi sulama hakkında siz deo film sayesinde  farklı içgörüler  kazandınız, sanatçılar arasında projenin hazırlanması sırasındaki etkileşimler nasıldı? ya da yine ödüllü Antroposen filminde  Hasankeyf’in sular altında kalması neticesinde soyu tükendiğine dikkat çekilen Kaplan sazanı ve endemik türler belki o konuda da daha fazla bilme ve merak arzunuzu ve beraberinde hassasiyetinizi  arttırdı ya da ılısu barajının olduğu bölgede ayağından asılı tavşan ve çeşitli soyu tükene canlıyı çizen birinin dökümante hale getirilmiş filmini izlerken vicdanlı bir insanın nasıl yüreği titremesin ki.

Kısaca iyi ki bu projedeyim ben de ne çok şey öğrendim farkına vardım ve sizde en çok iz bırakan hassasiyet noktasını  tek kelimeye indirseydiniz bu ne olurdu. Bu sorularla ve yanıtları ile ilgili izlenimleri önümüzdeki günler muhakkak anlatacağım. Teşekkür ederim.

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (19)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (11)
Sinema Filmi Satır Araları Eleştirmeni Çiğdem Yorgancıoğlu Ile 8.sabancı vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesi Yeşil İzlenimleri (3)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (6)
Sinema Filmi Satır Araları Eleştirmeni Çiğdem Yorgancıoğlu Ile 8.sabancı vakfı Kısa Film Yarışması Ödül Gecesi Yeşil İzlenimleri (1)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (4)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (5)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (26)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (25)
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması 'kısa Film Uzun Etki' Ile Kazananlar Belli Oldu (23)

YARIŞMA JÜRİSİNDE yer alan OYUNCU SANATÇI  SALİH BADEMCİ ‘ye dair de sanatçı  YORGANCIOĞLU şunları söyledi 

Jüride film eleştirmeni Alin Taşçıyan, oyuncu sanatçılar  Salih Bademci ve Tilbe Saran, yapımcı Jamillah Van Der Lust Hulst, senaryo danışmanı Suzanne Pradel bulunuyordu. Sosyal Etki Jürisi ise Gazeteci Nilay Örnek, Mimar Özgül Öztürk ve Sosyal Girişimci Yasemin Kırkağaçlıoğlu vardı.

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Gençler İçin İyilik Derneği işbirliği ile düzenlenen “Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı” başlıklı yarışmada ‘Yılın Enleri’ne ödülleri verildiği ve kendisinin en iyi erkek oyuncu seçildiğinde anlamıştım sosyal sorumluluk projelerinin içinde ve sürdürülebilirlik alanlarında olacağını yanılmamışım onu ilk izlediğim farkettiğim an “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” deki oyunculuk başarısıdır.  şimdilerde #dilektaşı dizisinde. Bugün Jürideydi ve başarılı yönetmene mansiyon ödülünü takdim etti güzel yürek.

Tüm Reklam, Tanıtım ve İşbirlikleri için bulten@turhapo.com


Quick Art Space, Desen Halıçınarlı’nın Eserlerine Ev Sahipliği Yapıyor
Quick Art Space, Desen Halıçınarlı’nın Eserlerine Ev Sahipliği Yapıyor
Tülin Akkaş’ın 4. Kişisel Sergisi 'eŞİkte' Ziyarete Açılıyor Küratör Nuray Özler Yolcu
Tülin Akkaş’ın 4. Kişisel Sergisi ‘EŞİKTE’ Ziyarete Açılıyor – Küratör Nuray Özler Yolcu
39 Eserlik Görsel Şölen Asuman Tuncay’ın “an’lar Ii” Sergisi
39 Eserlik Görsel Şölen: Asuman Tuncay’ın “AN’LAR II” Sergisi
Burak Gülgen “İnanılmaz Bir Fast Food Kültürünün Içerisindeyiz” Eylül Aşkın Ile… Özel Söyleşi
Burak Gülgen: “İnanılmaz bir fast-food kültürünün içerisindeyiz” Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi
Küratör İbrahim Karaoğlu’ndan Mükemmel Seçki Gözde Atlas Mühürlenmiş Zaman Sergisi
Küratör İbrahim Karaoğlu’ndan Mükemmel Seçki: Gözde Atlas – Mühürlenmiş Zaman Sergisi
Sanatın Evrim’i 48. Bölüm – Salih Keleş, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 48. Bölüm – Salih Keleş, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Tatbikat Sahnesi’nin Distopik Oyunu “cehennem” Biletleri Satışta!
Tatbikat Sahnesi’nin Distopik Oyunu “Cehennem” Biletleri Satışta!
Âdil I Mutlak Sergisi Geleneksel Ve Dijital Sanatın İlham Veren Buluşması
Âdil-i Mutlak Sergisi: Geleneksel ve Dijital Sanatın İlham Veren Buluşması
Meshru, Gökhan Tüfekçi’nin Yenilikçi Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor
MeshRu, Gökhan Tüfekçi’nin Yenilikçi Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor
Eski Bir Polisin Hikâyesi Lilia Hassaine’dan Aleni Yaşamlar Romanı
Eski Bir Polisin Hikâyesi: Lilia Hassaine’dan Aleni Yaşamlar Romanı
Artİstanbul Feshane’de Ahmet Güneştekin Sergisi Başlıyor
Artİstanbul Feshane’de Ahmet Güneştekin Sergisi Başlıyor
Kadıköy’de Sokak Hayvanları Yararına Düzenlenen Sergi Büyük İlgi Gördü
Kadıköy’de Sokak Hayvanları Yararına Düzenlenen Sergi Büyük İlgi Gördü
Taksitli Ödeme Modelleri Gayrimenkul Piyasasını Canlandırıyor Derya Filiz Dalga
Taksitli Ödeme Modelleri Gayrimenkul Piyasasını Canlandırıyor – Derya Filiz Dalga
Hakan Küfündür “yirmili Yaşlarında Arkadaşlar Var, Doksanlar çalıyorlar Ama Bilmiyorlar” Eylül Aşkın Ile… Özel Söyleşi
Hakan Küfündür: “Yirmili yaşlarında arkadaşlar var, doksanlar çalıyorlar ama bilmiyorlar” Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi
Sanatın Evrim’i 47. Bölüm – Okan Karakaya, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 47. Bölüm – Okan Karakaya, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim
50 Yıllık Tecrübe Ve Global Başarı Mutlu Makarna İyisini Yapar
50 Yıllık Tecrübe ve Global Başarı: Mutlu Makarna İyisini Yapar
Bîdar'ın Akustik Versiyonuyla SorduĞu Kadar Şarkısı Duygusal Bir Yolculuğa Çıkıyor
Bîdar’ın Akustik Versiyonuyla “SORDUĞU KADAR” Şarkısı Duygusal Bir Yolculuğa Çıkıyor
Dindarlık Oranları 2024, Anne Baba Dindarlık Oranı, Türkiye Toplum Araştırması
Dindarlık oranları 2024, Anne-baba dindarlık oranı, Türkiye toplum araştırması
Mert Nadir Sözleri, Dayan Yanımda Sözleri, Onur Ormen şarkıları
Mert Nadir, “Dayan Yanımda” ile Duygusal ve Hareketli Bir Yolculuk Sunuyor
Huzurevinde Erken Yılbaşı Kutlaması Ümmü Erbil’den Muhteşem Performans
Huzurevinde Erken Yılbaşı Kutlaması: Ümmü Erbil’den Muhteşem Performans
Sanatın Evrim’i 46. Bölüm – Ahmet Özel, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim (3)
Sanatın Evrim’i 46. Bölüm – Ahmet Özel, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Sanatın Evrensel Dili Nova360 Karma Grup Sergisi Başak Tanem Tanyeri
Sanatın Evrensel Dili: NOVA360 Karma Grup Sergisi – Başak Tanem Tanyeri
Dallarda Ve Derinliklerde Sergisi Su Altı Ve Toprağı Sanatla Buluşturuyor
“Dallarda ve Derinliklerde” Sergisi Su Altı ve Toprağı Sanatla Buluşturuyor
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuki Destek Ve Feminist Sosyal Çalışma Sosyal Çalışmacılar Ve Avukatlar İçin Pratik Bilgiler
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuki Destek ve Feminist Sosyal Çalışma: Sosyal Çalışmacılar ve Avukatlar İçin Pratik Bilgiler
Çevresel Sürdürülebilirlik İçin Karadeniz Havzası'nda E Stem Eğitim Merkezi Kuruluyor
Çevresel Sürdürülebilirlik İçin Karadeniz Havzası’nda E-STEM Eğitim Merkezi Kuruluyor
Sivil Toplum Ve Kamu İşbirliği Depreme Hazır İstanbul Çalışmaları Hız Kazanıyor
Sivil Toplum ve Kamu İşbirliği: Depreme Hazır İstanbul Çalışmaları Hız Kazanıyor
Tuğba Şengül Lik, Çocuklar İçin Dijital Denge Eğitimi Ebeveynlere Öneriler
Tuğba Şengül Lik, Çocuklar İçin Dijital Denge Eğitimi: Ebeveynlere Öneriler
2024’te Kredi Kullanımı Ve Finansal Teknolojiler Yeni Trendler
2024’te Kredi Kullanımı ve Finansal Teknolojiler: Yeni Trendler
Beklan Murat’ın İlk Sergisinde Canlı Performans Sanatseverlerden Tam Not Aldı
Beklan Murat’ın İlk Sergisinde Canlı Performans Sanatseverlerden Tam Not Aldı
Nafi Güral Ve Ailesi, Cerrahpaşa Çocuk Kliniği'ne Önemli Yenilikler Sağladı
Nafi Güral ve Ailesi, Cerrahpaşa Çocuk Kliniği’ne Önemli Yenilikler Sağladı
5.000 Fotoğraf Arasında Seçilen En İyi Seyahat Kareleri 25 Aralık'ta Ödüllendirilecek
5.000 Fotoğraf Arasında Seçilen En İyi Seyahat Kareleri 25 Aralık’ta Ödüllendirilecek
Doğu Anadolu’da Tiyatro Ile Gençlere Umut Yarınlar Senin Projesi
Doğu Anadolu’da Tiyatro ile Gençlere Umut: Yarınlar Senin Projesi
Sanatın Evrim’i 45. Bölüm – Kemal Namlı, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim (3)
Sanatın Evrim’i 45. Bölüm – Kemal Namlı, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Broadway Eleştirmeni Dr. Amina Zhaman Ceyhan Kandemir’in Filmleri Birer Görsel Şölen
Broadway Eleştirmeni Dr. Amina Zhaman: “Ceyhan Kandemir’in Filmleri Birer Görsel Şölen”
Sanatın Evrim’i Kültür Ve Sanat Programı 50. Bölüm Kutlamasında Anlamlı Bir Buluşma
Sanatın Evrim’i Kültür ve Sanat Programı: 50. Bölüm Kutlamasında Anlamlı Bir Buluşma
“karanlık Öyküler” Yarışmasına Başvurular Başladı!
“Karanlık Öyküler” Yarışmasına Başvurular Başladı!
Hamilelikte Sağlıklı Yaşam Düzenli Egzersizin Faydaları
Hamilelikte Sağlıklı Yaşam: Düzenli Egzersizin Faydaları
Endüstri 4.0 Zirvesi 2024 Yapay Zeka, Iot Ve Sürdürülebilirlik Teknolojileri Konuşulacak
Endüstri 4.0 Zirvesi 2024: Yapay Zeka, IoT ve Sürdürülebilirlik Teknolojileri Konuşulacak
Sanatın Evrim’i 44. Bölüm – Nihal Gündüz, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 44. Bölüm – Nihal Gündüz, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
G Voly, “melek Ve Şeytanlar” Ile Müzikseverlere Yeni Bir Hikaye Anlatıyor!
G-Voly, “Melek ve Şeytanlar” ile Müzikseverlere Yeni Bir Hikaye Anlatıyor!
Güneş Özgeç'in Suçlu Gibi Teklisinin Miks Ve Masteringi Adham Farid’den
Güneş Özgeç’in “suçlu gibi” Teklisinin Miks ve Masteringi Adham Farid’den
Ahmet Dölek'ten Kalplere Dokunan Bir Aşk Hikayesi 'son Sitem'
Ahmet Dölek’ten Kalplere Dokunan Bir Aşk Hikayesi: ‘Son Sitem’
Burcu Kurt’tan Yeni Tekli “funky İstanbul” Ile Ritmi Yükseltin
Burcu Kurt’tan Yeni Tekli: “Funky İstanbul” ile Ritmi Yükseltin
Hayri Dağlı Özge Zeki ''mutluluğun İzindeki Sohbetler''
Hayri Dağlı – Özge Zeki ”Mutluluğun İzindeki Sohbetler”
Uluslararası Sanat Ve İş Birliği Ile Kültür Köprüleri Brhd Büyük Sergi
Uluslararası Sanat ve İş Birliği ile Kültür Köprüleri – BRHD Büyük Sergi
Sanatın Evrim’i 43. Bölüm – Seren Ceren Asyalı, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim (1)
Sanatın Evrim’i 43. Bölüm – Seren Ceren Asyalı, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Mim Chi 360 Çiğdem İzlenimiyle Flamenko Ve El Guernica Yankısı
MIM CHI 360 Çiğdem İzlenimiyle Flamenko ve El Guernica Yankısı
Fosil Yakıtlar Ve Nükleer Projeler Türkiye’nin Geleceğini Tehdit Ediyor Tema Vakfı
Fosil Yakıtlar ve Nükleer Projeler Türkiye’nin Geleceğini Tehdit Ediyor – TEMA Vakfı
“engellenemeyen Anons” İnsanların Davranışlarını Etkileyen Video
“Engellenemeyen Anons” İnsanların Davranışlarını Etkileyen Video
“nora (bir Bebek Evi)” Henrik Ibsen’in Zamansız Eseri Yeniden Sahnede
“Nora (Bir Bebek Evi)” Henrik Ibsen’in Zamansız Eseri Yeniden Sahnede