Yerelden Globale Logo
Çiğdem Yorgancıoğlu Chi Ci Talks Kanada Edu Days Divan'da

Çiğdem Yorgancıoğlu CHI CI Talks Kanada Edu Days Divan’da

Cigdem Yorgancioglu -* 16-17 Mart 2024 tarihlerinde Kanada Kültür Merkezi Canadian Cultural Centre tarafından organize edilen Kanada Eğitim Günleri/Canada Edu Days etkinliğinin nabzı Cigdem Yorgancioglu CHI CI TALKS DA idi.

Dünya Gezgini Eğitmen Ekonomist Stratejist Çiğdem Yorgancioglu Chi Ci Talks, Kanada Eğitim Günleri -Edu Days ‘etkinliğine dair şu sözlere yer verdi.  

Öncelikle kendimden başlayayım Kanada Günü dünya ya geldiğim bir sır değil ama gezdiğim 107 ülke içinde henüz Kanada yok sanırım Kanada beni şu son zamanlar epey çağırıyor.Bir önceki zirvenin üzerinden daha 1 ay geçmedi. 

 Kanada’da yaşam, dil eğitimi, eğitim, üniversiteler genel anlamda  eğitim ve burs imkanları hepsi ayrı ayrı  merak konusu. Etkinlik çekilişler ve IELTS hediye de kulağa cazip geliyor. Etkinlik yarın da devam ediyor. Hayli vizyon genişletici. CANADA EDU DAYS-Kanada Eğitim Günlerine Taksim Divan Oteli ev sahipliği yaparken etkinliğin nabzını ve kültürel kuşatıcılığı yaşamak güzel.

Kanada'da Eğitimin Nabzı Çiğdem Yorgancıoğlu Chi Ci Talks'ta (2)

 Cigdem Yorgancioglu CHI CI TALKS ‘DA profesyoneller konuşuyoruz ,söyleşi   programının ilk söyleşi konuğu  Kanada Kültür Merkezi; kurucu başkanı ,profesyonel bir iş insanı olan İsmail İnce oldu Başta  Kendisine CHI CI TALKS söyleşi için , çözüm odaklı ve samimi yaklaşımı için , projede emeği geçen ekibine , reji de Tanıtım Dijital’e Çağatay beye , Mükemmel ev sahipliği için  İstanbul Taksim Divan Hotel’e ve emektarlarına ve Üniversite ve College ler içinde söyleşimize katılan üniversitelerin  üst düzey temsilci ya da delegeleri olann  güzel çevreci hediyesini armağan eden Sheridan College üst düzey yetkilisi sevgili Gabriela Alonso Facchini/ ye (Manager, International Business Development & Partnerships‏Manager, Sheridan ve ‘dan CHI CI TALKS’a katılan Humber College EMEA Bölge Müdürü  Kirill’Murakthanov’a e her birine teker teker teşekkürlerimle 

Kanada'da Eğitimin Nabzı Çiğdem Yorgancıoğlu Chi Ci Talks'ta (3)

Sizlerin de bildiğiniz gibi ChiCi Talks Diplomat, Teknokrat, Biliminsanı, Bürokrat, Hukukçu, Akademisyen, Profesyonel ve Lisanslı Sporcular, Sanatçı, Fikir Üreticileri, Mucitler, Sosyal Sorumluluk Projesi Profesyonelleri, Başarılı Liderler, Ülke ve dünyanın duayeni olarak kabul edilen iş insanları gibi alanında uzman olup multidisipliner çalışan, merak yaşam boyu öğrenme ve yeni deneyimlere açılma duygusunu diri tutan, topluma değer katan değerli insanlar ve kurum temsilcileri ile söyleşiler yaparak topluma “değerliler sayesinde daha da değer katmak” olup etkileşimde bulunulan her nevi özel ve tüzel kişiye dair, olumsuz, çatışmacı ve ötekileştirici tavırlardan tamamen uzak ,tarafsızlık, şeffaflık, bağımsızlık, sürdürülebilirlik ekseninde yapıcı eleştirel düşünce tarzını da devre dışı bırakmadan dostane, nezaketle, içtenlikle yaklaşılmasını benimseyen tarafların tümünün nitelik katkısını önemseyen bir söyleşi formatıdır. Sizinle de  emeklerinizle ve katkılarınızla yayınlarımız oldu. 

Öte yandan CHI CI TALKS , bu EDU days özelinde etkinlik motivasyonuna, yani motivasyonuma  dair şunu söyleyebilirim. Kanada Anayasası, her bireyin yasalar karşısında kanun nezdinde eşit olduğunu ve ayrım gözetilmeksizin kanunlardan eşit korunma ve hukuktan yararlanma hakkına haiz olduğunu ve herkesin vicdan, din, düşünce, inanç, ideoloji,görüş, ifade özgürlüğüne sahip olduğunu öngörür.  Konuyu daha açarsak Kanada Çokkültürlülük Yasası yani The Canadian Multiculturalism Act, Kanada Hükümetinin, çeşitliliğe saygı duymakla kalmayıp aynı zamanda onu öven bir hükümete sahip. Devlet tarafından her Kanadalının eşit muamele görmesini sağlamaya yönelik politikasını benimseyip uyguluyorlar. Kanun ayrıca: Kanada’nın çokkültürlü mirasını ve bu mirasın korunması gerektiğini de kabul ediyor.  Çokkültürlülüğün Kanada toplumunun kültürel ve ırksal çeşitliliğini yansıttığı ve Kanada toplumunun yasa ile korunduğu bir ülkeye dair Çiğdem Yorgancıoğlu Dünya Barışı,Çatışma Çözümü ve Kapsayıcılık-Kültürel Çeşitlilik projelerinin yankısını taşıyan bir ülke .Kısaca CHI CI TALKS  açısından bu nevi etkinlikler aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışı ile örtüşmektedir. Sosyal sorumluluk bilinci ve SDG Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik amaç bakımından da etkinlik örtüşüyor. Zira Kanada Kültür Merkezi ‘de bu hedefe yönelmiş. Türk ve Kanada toplumları arasında süregelen ilişkileri iyileştirmek ve her iki toplumun bireylerinin birbirlerini daha iyi tanıtacak ve anlamasını sağlayacak bir ortam yaratmak gibi bir vizyon ortaya koymak çok kültürlülük  açısından  oldukça kuşatıcı. 

Kanada'da Eğitimin Nabzı Çiğdem Yorgancıoğlu Chi Ci Talks'ta (4)

 Kanada kolej ve sertifika programlarına katılım sağlayan öğrencilere: Haftada belli saatler boyunca yarım zamanlı çalışma izni, eğitim sonrasında tam zamanlı çalışma izni ve sürecin sonunda Kanada göçmenlik başvurusu yapma hakkı tanıyan bir ülke. Üstelik vatandaş olunca Türk olmaktan feragat etmeniz gerekmiyor çifte vatandaş da olabilirsiniz çeşitlilik ne güzel .Kanada Kültür Merkezi, kültür şoklarının önlenmesine yönelik öğrencilere oryantasyon ortamı da sağlıyor. YÖK denkliği merak ediyordum onun da cevabını aldım devlet üniversiteleri olduğu için denklik sorunu da yaşanmıyormuş .Çeşit çeşit seçenek bir yandan daha üçüncü üniversite okurken dördüncüsünün seçenekleri bir yanda bütünleşik doktora arayışım da öteki yana . Yayınların kliplerini CHI CI TALKS dan takip etmek ve etkinliğin son günü olan Pazar günü ‘de Kanada Edu Eğitim günlerine gitmek bence iyi fikir. “

Kanada Kültür Merkezi; Kanada’nın ve kültürünün tanıtımını, Kanada’nın bilgi ve ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlayan bağımsız bir organizasyon-. ilk olarak 2002 yılında Kanada’nın Québec eyaletinde Montréal şehrinde Türk öğrencilere hizmet vermeye başlamış 6 sene Kanada’da hizmetin ardından Türkiye’de öğrenciler ile yüz yüze iletişimin daha etkili olacağı düşünülerek 2008 ‘de İstanbul Beyoğlu’ndaki merkezine taşınmış. 2008 yılından itibaren de aktif olarak hizmet vermeye devam etmekte.

 CHI CI TALKS Söyleşileri satır aralarından 

İsmail ince: : .. Kanada Kültür Merkezi olarak Bizler  yılda iki defa Ekim ve Mart aylarında Kanada okullarının tanıtımını yapıyoruz Kanada eğitim günlerimize Kanada’dan dil okulları liseler kolejler ve üniversiteler katılıyorlar … okullar Kendi programlarını buradaki etkinliğimize katılarak tanıtmış oluyorlar-   

Humber Regional Manager EMEA  Krill Murakhtanov  Start up lar icin de en iyi şehir bizim bulunduğumuz Toronto . 

Gabriela Alonso Facchini/Sheridan College-Manager, International Business Development & Partnerships::Post graduate için en az 2.6 GPA  ortalama yeterli .yayın linklerinden seçkiler

Tüm Reklam, Tanıtım ve İşbirlikleri için bulten@turhapo.com


Sanatın Evrim’i 30. Bölüm – Ömer Koçağ, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Sanatın Evrim’i 30. Bölüm – Ömer Koçağ, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Kenan Doğulu Harbiye’de Coşturdu “Çakkıdı” Ve “kandırdım” Ile Unutulmaz Performans

Kenan Doğulu Harbiye’de Coşturdu: “Çakkıdı” ve “Kandırdım” ile Unutulmaz Performans

Makeup Guru Aybüke'nin Sıra Dışı Makyaj Teknikleri Ile Tanışın

Makeup Guru Aybüke’nin Sıra Dışı Makyaj Teknikleri ile Tanışın

Türkiye'nin İlk Yerli Arp Üreticisi 'anatolian Harps' Basına Kapılarını Açtı Zeynep Öykü

Türkiye’nin İlk Yerli Arp Üreticisi ‘Anatolian Harps’ Basına Kapılarını Açtı – Zeynep Öykü

Eylül Aşkın İle… Viyana Şehir Gezisi…

Eylül Aşkın İle… Viyana Şehir Gezisi…

Sanatın Evrim’i 29. Bölüm – Mehmet Babat, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Sanatın Evrim’i 29. Bölüm – Mehmet Babat, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Zeray Gyo'nun Büyük Yaz Fırsatı Neleri Kapsıyor Aytül Ayhan Anlattı

Zeray GYO’nun Büyük Yaz Fırsatı Neleri Kapsıyor? Aytül Ayhan Anlattı

Kredi Kartı Nakit Avanslarında Taksit Kısıtlaması Aileler İçin Alternatif Çözümler

Kredi Kartı Nakit Avanslarında Taksit Kısıtlaması: Aileler İçin Alternatif Çözümler

İstanbul Güzel Sanatlar Merkezi'nde Savaş Sanatları Ve Çocuk Gelişimi Üzerine Söyleşi

İstanbul Güzel Sanatlar Merkezi’nde Savaş Sanatları ve Çocuk Gelişimi Üzerine Söyleşi

Bayburt'ta Sanat Dolu Günler Arnica Art Land Çalıştayı 2024

Bayburt’ta Sanat Dolu Günler: Arnica Art Land Çalıştayı 2024

Türkiye’deki Gastronomi Bölümlerine Sert Eleştiri! Mary Tsevik Simyonidis, Eylül Aşkın Ile...

Türkiye’deki Gastronomi Bölümlerine Sert Eleştiri! Mary Tsevik Simyonidis, Eylül Aşkın ile…

Havacılıkta Yapay Zeka, Clc 360, Mim Chi 360, Eky (crm) Eğitimleri

Havacılıkta Yapay Zeka, CLC 360, MIM Chi 360, EKY (CRM) Eğitimleri

Sanatın Evrim’i 28. Bölüm – Gözde Atlas, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim (1)

Sanatın Evrim’i 28. Bölüm – Gözde Atlas, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Solutions Days 2024 Etkinliği The Purest Solutions’ın Yeni Ürün Lansmanları

Solutions Days 2024 Etkinliği: The Purest Solutions’ın Yeni Ürün Lansmanları

Mavi Arya’nın Özel Gecesi Zuhal Olcay’ın Büyüleyici Performansı

Mavi Arya’nın Özel Gecesi: Zuhal Olcay’ın Büyüleyici Performansı

Festival Park Yenikapı'da 17 Günlük İstanbul Festivali Bitti, Melike Şahin Final Konseriyle Göz Doldurdu

Festival Park Yenikapı’da 17 Günlük İstanbul Festivali Bitti, Melike Şahin Final Konseriyle Göz Doldurdu

Çocuk Köyü’nde Eğlence Dolu Anlar Erzurum Kültür Yolu Festivali

Çocuk Köyü’nde Eğlence Dolu Anlar: Erzurum Kültür Yolu Festivali

Fantasİstanbul 2024 Asuman Dabak Ve Alex Proyas’tan Film Seçkisi

Oscar Adayı ‘Piyanisti Vurdular’ Fantasİstanbul’da İzleyiciyle Buluşuyor

Prof. Dr. Levon Çapan'dan Eğitimdeki Eksiklikler Ve Toplumsal Ahlak Üzerine Açıklamalar

Prof. Dr. Levon Çapan’dan Eğitimdeki Eksiklikler ve Toplumsal Ahlak Üzerine Açıklamalar

Türkçe Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Fatih Çölgeçen'den Yeni Şarkı Yangın Yeri

Türkçe Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Fatih Çölgeçen’den Yeni Şarkı: “Yangın Yeri”

Eylül Aşkın İle… Bari Şehir Gezisi

Eylül Aşkın İle… Bari Şehir Gezisi

Efza’nın Yeni Şarkısı “kendileri” Koşulsuz Sevgiye Dair Güçlü Bir Mesaj

Efza’nın Yeni Şarkısı “Kendileri”: Koşulsuz Sevgiye Dair Güçlü Bir Mesaj

Sanatın Evrim’i 27. Bölüm – İclal Erentürk Güçsav, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim 1

Sanatın Evrim’i 27. Bölüm – İclal Erentürk Güçsav, Eylül Aşkın – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Türkiye’nin İlk Ve Tek Kokteyl Festivali İstanbul Cocktail Festival 2024’te Neler Var

Türkiye’nin İlk ve Tek Kokteyl Festivali İstanbul Cocktail Festival 2024’te Neler Var?

Wow Convention Center’da Uzakrota Global 2024 200 Konuşmacı, 60 Oturum

WOW Convention Center’da Uzakrota Global 2024: 200 Konuşmacı, 60 Oturum

Yeni Bmw I4 Edrive40 Ve Bmw 420i Gran Coupé Ile Üst Düzey Konfor Ve Sportif Performans

Yeni BMW i4 eDrive40 ve BMW 420i Gran Coupé ile Üst Düzey Konfor ve Sportif Performans

Transanatolia 2024 Türkiye’nin Doğasında Zorlu Rekabet Ve Uluslararası Yarışmacılar

TransAnatolia 2024: Türkiye’nin Doğasında Zorlu Rekabet ve Uluslararası Yarışmacılar

Eksim Enerji'den Yatırım Müjdesi Yenilenebilir Enerji Yatırımları 10 Yılda 4 Kat Artacak

Eksim Enerji’den Yatırım Müjdesi: Yenilenebilir Enerji Yatırımları 10 Yılda 4 Kat Artacak

Kullanıcı Deneyimini Geliştirmek İçin Web Sitesinde Yapılması Gerekenler

Kullanıcı Deneyimini Geliştirmek İçin Web Sitesinde Yapılması Gerekenler

Diş Çürükleri Kan Dolaşımına Karışabilir Kalp Sorunları Ve Diğer Riskler

Diş Çürükleri Kan Dolaşımına Karışabilir: Kalp Sorunları ve Diğer Riskler

John Holt Ve Pat Farenga'dan Çocuklarla Evde Eğitim İçin İpuçları

John Holt ve Pat Farenga’dan Çocuklarla Evde Eğitim İçin İpuçları

Gastronomi Turizmi Derneği, Türk Mutfağını Uluslararası Sahneye Çıkarıyor

Gastronomi Turizmi Derneği, Türk Mutfağını Uluslararası Sahneye Çıkarıyor

Fantasİstanbul 2024 Asuman Dabak Ve Alex Proyas’tan Film Seçkisi

Fantasİstanbul 2024: Asuman Dabak, Taylan Kardeşler, Ömer Faruk Sorak ve Alex Proyas

Bilişim 500 Plus‘a Adli Bilirkişi Çiğdem Yorgancioğlu Yorumu

Bilişim 500 Plus‘a Adli Bilirkişi Çiğdem Yorgancioğlu Yorumu

Emrah Adsan “perakende Medya Reklamcılığını Herkesin Erişebileceği Bir Ekosistem Haline Getiriyoruz”

Emrah Adsan: “Perakende Medya Reklamcılığını Herkesin Erişebileceği Bir Ekosistem Haline Getiriyoruz”

Mert Berkay, Yeni Single'ı Anlamazdın Ile R&b Pop Alternatif Soundlarını Birleştiriyor

Mert Berkay, Yeni Single’ı “Anlamazdın” ile R&B Pop Alternatif Soundlarını Birleştiriyor

Eylül Aşkın İle… Prag Şehir Gezisi (2)

Eylül Aşkın İle… Prag Şehir Gezisi

Türk Gençlerine Yapay Zeka Desteği Teknofest Tddİ Yarışması

Türk Gençlerine Yapay Zeka Desteği: TEKNOFEST TDDİ Yarışması

Nar Meyvesinin Kalp Sağlığına Faydaları Ve Kolesterol Dengeleyici Özellikleri Beslenme Ve Diyet Uzmanı Derya Eren

Nar Meyvesinin Kalp Sağlığına Faydaları ve Kolesterol Dengeleyici Özellikleri – Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren

Yargı Günü Ile Chuck Palahniuk Toplumsal Aksaklıkları Sarkastik Bir Dille Ele Alıyor

Yargı Günü ile Chuck Palahniuk Toplumsal Aksaklıkları Sarkastik Bir Dille Ele Alıyor

Odine’in Sanallaştırma Çözümleri Bilişim 500 Araştırmasında Birinci Oldu

Odine’in Sanallaştırma Çözümleri Bilişim 500 Araştırmasında Birinci Oldu

Sanatın Evrim’i 26. Bölüm – Çerkes Karadağ, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Sanatın Evrim’i 26. Bölüm – Çerkes Karadağ, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Antakya’da Tarih Yeniden Canlanıyor The Museum Hotel 26 Eylül’de Açılıyor

Antakya’da Tarih Yeniden Canlanıyor: The Museum Hotel 26 Eylül’de Açılıyor

Pasha Group, Göztepe Spor Kulübü'ne 2024 2025 Sezonunda Sponsor Oldu

Pasha Group, Göztepe Spor Kulübü’ne 2024-2025 Sezonunda Sponsor Oldu

Filenin Sultanları Üsküdar’da Dev Ekrandan Takip Edilecek

Filenin Sultanları Üsküdar’da dev ekrandan takip edilecek

“eski Eskide Güzeldir” Yaser Demir, Eylül Aşkın Ile… Özel Söyleşi

“Eski eskide güzeldir” Yaser Demir, Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi

Haluk Naci Tuğcu'nun Kavuşma Sergisi Fn Art Space'de Ziyaretçilerini Bekliyor (1)

Haluk Naci Tuğcu’nun “Kavuşma Sergisi” FN Art Space’de Ziyaretçilerini Bekliyor

“İnşallah” Şarkısının Müzikal Düzenlemesi Cem Dikici Ve Rev6’dan (2)

“İnşallah” Şarkısının Müzikal Düzenlemesi Cem Dikici ve Rev6’dan

Süs Havuzlarında Elektrik Güvenliği Proje Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Süs Havuzlarında Elektrik Güvenliği: Proje Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

2023 Yılında İstanbul’da 24,285 Yangın Elektriksel Yangın Riskleri Ve Çözüm Yolları

2023 Yılında İstanbul’da 24,285 Yangın: Elektriksel Yangın Riskleri ve Çözüm Yolları